Polentagraut med bær

I dag var temaet under lunsjen, polentagraut, av alle ting. Eg innsåg at polenta er eit område som eg er lite bevandra i, og bestemte meg for å teste ut ein av dei mange poletagraut-variantane som finnast der ute. Min gode polentagraut-ven Sondre tipsa meg om ein krydra variant, men i dag falt eg for ein søtare frukost-type. Det smakte rett og slett veldig godt! Gode sjangsar for at havregrauten vert bytta ut med denne framover. 

polentagraut2

1,5 dl vatn
1,5 dl mjølk
0,5 dl polentagryn
1 klype salt
1/2 ts kanel
3 ss yoghurt naturell
1 ss honning
Ein neve ferske bringebær

  • Kok opp vatn, mjølk, salt og kanel under omrøring.
  • Når blandinga kokar, tilsett du polentagryn og skrur ned for varmen.
  • Rør godt i om lag fem minuttar, eller til grauten tjuknar.
  • Sett grauten til side og la den kvile i fem minuttar.
  • Bland saman yoghurt og honning.
  • Ha grauten i ein bolle.
  • Hell over yoghurtblandinga og strø over bringebæra.

polentagraut

This entry was posted in frukost. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 × nine =